Event description

Γίνε μέλος της οικογένεις IKMF κα δίδαξε πρακτική και εφαρμόσιμη αυτοάμυνα

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το Σχολείο Εκπαιδευτών Για Πολίτες (CIC) είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή προγράμματα τα οποία προσφέρει η IKMF. Μέσω αυτού η IKMF έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες εκπαιδευτές, οι οποίοι εργάζονται επαγγελματικά σε όλη την Κύπρο και τον κόσμο.Το CIC στην Κύπρο χωρίζεται σε έξι τμήματα, τα οποία καλούνται CIC1, CIC2, CIC3 κοκ. Η συνολική διάρκειά του είναι 19 ημέρες ή 180 διδακτικές ώρες. Το CIC θα σας εκπαιδεύσει στις περισσότερες τεχνικές του ΚΜ, σε διάφορες μαχητικές τεχνικές, στις αρχές του ΚΜ, στη διδακτική μεθοδολογία, σε εκπαιδευτικές μεθόδους, στις βασικές αρχές του μάνατζμεντ, της προώθησης και της προβολής μίας σχολής ΚΜ και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια του Σχολείου οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν το Εγχειρίδιο του Εκπαιδευτή, φωτογραφίες και λογότυπα προς χρήση όταν πιστοποιηθούν, υλικά για τις εξετάσεις και την ύλη, πλάνα μαθημάτων κλπ.

Κραβ Μαγκά για πολίτες
CivilianΤο Κραβ Μαγκά αρχικά δημιουργήθηκε για τον στρατιωτικό τομέα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν σήμερα αναφερόμαστε στη βασική εκπαίδευση στο Κραβ Μαγκά, την αποκαλούμε «ΚΜ για Πολίτες».

Το ΚΜ για Πολίτες πρακτικά χωρίζεται σε τρεις υποκατηγορίες, το ΚΜ για Ενήλικες, το ΚΜ για Γυναίκες και το ΚΜ για Παιδιά.

Η εκπαίδευση της IKMF στο ΚΜ για Πολίτες είναι διαθέσιμη σε όλον τον πλανήτη και σε πολλά επίπεδα. Είναι αλήθεια ότι, ακόμη κι αν κάποιος εκπαιδεύεται σε αυτό μόνο για μία ή δύο φορές την εβδομάδα, σαν χόμπι, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό. Ο λόγος γι’ αυτό είναι το γεγονός πως το πιο προφανές πλεονέκτημα για το οποίο φημίζεται το ΚΜ είναι το πόσο γρήγορα και εύκολα κάποιος μπορεί να κατανοήσει και να εφαρμόσει τις αρχές της αυτοάμυνας. Η εκπαίδευση στο ΚΜ έχει βασιστεί και οικοδομηθεί στα φυσικά αντανακλαστικά και αντιδράσεις του ανθρώπου. Επίσης, η εκπαίδευση στο ΚΜ είναι προσιτή σε οποιονδήποτε και προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ικανότητα αυτοάμυνας. Πολύ συχνά, δε, αυτό το οποίο ξεκινά σαν μια «απλή» προπόνηση για τα απογεύματα, μετατρέπεται σε ένα αληθινό πάθος για τον ασκούμενο και σε αυτές τις περιπτώσεις η IKMF δύναται να προσφέρει πολλούς επιπρόσθετους τρόπους προπόνησης, επέκτασης αλλά και εμβάθυνσης στον τομέα της αυτοάμυνας.

Όπως συμβαίνει με το σύστημα των ζωνών το οποίο συνηθίζεται σε πολλές πολεμικές τέχνες, η IKMF έχει επίσης ένα σύστημα αξιολόγησης και προόδου για τους μαθητές της, το οποίο χωρίζεται σε τρεις κύριες κατηγορίες: Τα επίπεδα των Εκπαιδευομένων (Practitioner ή απλώς P levels) τα οποία είναι πέντε (P1-P5), τα επίπεδα των Αποφοίτων (Graduate ή απλώς G levels), τα οποία είναι επίσης πέντε (G1-G5) και τα επίπεδα των Έμπειρων (Expert ή απλώς Ε Levels), τα οποία και αυτά είναι πέντε (E1-E5). Τα άτομα τα οποία εκπαιδεύονται στο ΚΜ έχουν τη δυνατότητα να προοδεύσουν σε επίπεδο μέσω του συστήματος προόδου και πιστοποίησης της IKMF, φτάνοντας όσο ψηλά το επιθυμούν, σε συνάρτηση πάντα με τον χρόνο και την προσπάθεια που έχουν επενδύσει. Όσοι κατέχουν επίπεδα G συνήθως είναι παλιοί μαθητές του KM και πολλές φορές είναι εξουσιοδοτημένοι να διδάσκουν (αρκεί φυσικά να έχουν λάβει την ειδική εκπαίδευση και πιστοποίηση γι’ αυτό). Οι κάτοχοι επιπέδων Expert είναι ελάχιστοι, αφού πρόκειται για υψηλού επιπέδου επαγγελματίες εκπαιδευτές οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία τους στην εκπαίδευση και τη διδασκαλία του ΚΜ. Τα μέλη της Global Instructors Team (GIT) της IKMF είναι πολύ υψηλού επιπέδου Experts με αναγνωρισμένη διδακτική επάρκεια και ικανότητα. Η ύλη του ΚΜ για Πολίτες αποτελείται από 5 επίπεδα P και 5 επίπεδα G.

Civilian2Η κάθε τεχνική της διδακτέας ύλης βασίζεται σε αληθινά σενάρια και επιθέσεις βγαλμένα από την πραγματικότητα. Κάθε επίπεδο P ή G συμπεριλαμβάνει διάφορες λύσεις σε προβλήματα αυτοάμυνας και αντεπιθέσεις οι οποίες εξάγονται από το κάθε αληθινό σενάριο. Μέσω της εκπαίδευσης στο ΚΜ οι μαθητές εξασκούνται σε αυτά τα σενάρια, αναλόγως το επίπεδό τους. Όσο κάποιος προοδεύει σε επίπεδο τα εξεταζόμενα σενάρια γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα και επικίνδυνα, ενώ ταυτόχρονα δίνονται και οι απαιτούμενες λύσεις σε αυτά. Η IKMF δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο να ενημερώνει την ύλη της όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, ώστε να είναι πάντα σύγχρονη και αποτελεσματική. Επιπροσθέτως, η IKMF προσφέρει επιπλέον ύλη και προσόντα για τους εκπαιδευόμενούς της, μέσα από ειδικά σεμινάρια και σύντομα εργαστήρια, τα οποία εστιάζουν σε συγκεκριμένα θέματα κάθε φορά.

Τώρα που γνωρίζετε λίγο περισσότερο την IKMF και το Κραβ Μαγκά για Πολίτες, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη μεγάλη και για πάντα αναπτυσσόμενη οικογένεια της IKMF και να εκπαιδευτείτε στο Κραβ Μαγκά. Το Κραβ Μαγκά για Πολίτες της IKMF είναι διαθέσιμο σε όλον τον πλανήτη. Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για την πλησιέστερη σχολή μας, παρακαλούμε ανατρέξτε στις σχετικές σελίδες της ιστοσελίδας μας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο Εκπαιδευτών για Πολίτες (CIC) και για το πώς μπορείτε να ενταχθείτε όχι μόνο σαν μαθητής αλλά ως εκπαιδευτής στην οικογένεια της IKMF, παρακαλώ συνεχίστε το διάβασμα!

Σχολείο Εκπαιδευτών Για Πολίτες

Το Σχολείο Εκπαιδευτών Για Πολίτες (CIC) είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή προγράμματα τα οποία προσφέρει η IKMF. Μέσω αυτού η IKMF έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες εκπαιδευτές, οι οποίοι εργάζονται επαγγελματικά σε όλη την Κύπρο και τον κόσμο.

Γενικές πληροφορίες:

Το CIC στην Κύπρο χωρίζεται σε έξι τμήματα, τα οποία καλούνται CIC1, CIC2, CIC3 κοκ. Η συνολική διάρκειά του είναι 19 ημέρες ή 180 διδακτικές ώρες. Το CIC θα σας εκπαιδεύσει στις περισσότερες τεχνικές του ΚΜ, σε διάφορες μαχητικές τεχνικές, στις αρχές του ΚΜ, στη διδακτική μεθοδολογία, σε εκπαιδευτικές μεθόδους, στις βασικές αρχές του μάνατζμεντ, της προώθησης και της προβολής μίας σχολής ΚΜ και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια του Σχολείου οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν το Εγχειρίδιο του Εκπαιδευτή, φωτογραφίες και λογότυπα προς χρήση όταν πιστοποιηθούν, υλικά για τις εξετάσεις και την ύλη, πλάνα μαθημάτων κλπ.

Οι απόφοιτοι του Σχολείου θα λάβουν το Δίπλωμα Εκπαιδευτή από την IKMF, θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο τοπικό παράρτημα της IKMF (ΙΚΜF Cyprus) και αν το επιθυμούν (αφού είναι πολλοί αυτοί που περνούν το CIC μόνο για τη γνώση και την εμπειρία, χωρίς να έχουν σκοπό να διδάξουν επαγγελματικά) θα ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία σύμφωνα με τους απλούς κανονισμούς της IKMF.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα για εκπαιδευτές, πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Σύσταση από ενεργό εκπαιδευτή της IKMF. Όταν πρόκειται για άτομα τα οποία προέρχονται από πόλεις στις οποίες υπάρχει ήδη εκπαιδευτής Κραβ Μαγκά της IKMF, θα πρέπει απαραιτήτως ο υποψήφιος να κατέχει ήδη το επίπεδο P2. Όταν πρόκειται για άτομα τα οποία προέρχονται από πόλεις στις οποίες δεν δραστηριοποιείται εκπαιδευτής της IKMF, δεν απαιτείται γνώση του Κραβ Μαγκά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρότερη σοβαρή ενασχόληση σε άλλες πολεμικές τέχνες θα συνεκτιμηθεί.
Έγκριση από το τοπικό παράρτημα της IKMF.
Καθαρό ποινικό μητρώο.
Προσωπική συνέντευξη.
Δήλωση καλής υγείας και ανάληψης ευθύνης για τυχόν τραυματισμό ο οποίος μπορεί να προέλθει στα πλαίσια της εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

CIC 2017

Start 10/11/2017

PART:

Part 1. 10-19 November

Part 2. 15-21 December

 

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Early Birds end 2.200 01/10/17

Price after 2.500

CIVILIAN – KRAV MAGA LESSONS FOR SELF DEFENSE

Krav Maga was originally developed for the military sector. This is the reason why standard Krav Maga training is addressed to as “civilian”.

Civilian Krav Maga training is practically divided into three “sub- sectors” referred to as adult Krav Maga (or just “civilian”), Women’s Krav Maga and Children’s (Kid) Krav Maga. If you’d like to learn more about women Krav Maga pleaseclick here. If you’d like to learn more about Children Krav Maga please click here. Krav Maga training with IKMF for civilians is available at many levels all over the world.

It can be learned as a hobby once or twice a week and still the outcome is extremely effective. This is due to the fact that the most evident advantage kravmaga training is known for is how quickly and easily one acquires self defense “know – how”. Kravmaga training was built up and based upon natural responses and reflexes. Kravmaga training is accessible to anyone and provides the best self defense ability possible.

Most often, what starts out as “casual” Krav Maga training in the afternoon becomes a true passion for the trainee and IKMF offers many additional civilian training frameworks.

Similarly to the belt system common in Martial arts IKMF also manages a grading system. This is also divided to three main groups: Practitioner levels (or just “P” levels), Graduate levels (“G” levels) and Expert Levels (“E” levels). Individuals who train Krav Maga may advance in rank through IKMF’s testing system as high up as they want in proportion of how much kravmaga training time they have invested.. G levels are usually veteran Kravmaga trainees and very often have also been qualified as instructors. Kravmaga Experts are few, as this are highly professional instructors who have dedicated their lives and career to kravmaga training and instructing. IKMF’s Global Instructor Team (or “GIT) are all high ranking Experts and well appreciated instructors.

Civilian Krav Maga training syllabus is compiled of 5 P levels and 5 G levels. Each element of the curriculum is based upon real life scenarios describing real life attacks. Every P or G level includes various self defense solutions and counterattacks that derive from such scenarios. Through kravmaga training the student practices these scenarios according to respective rank. As one advances in grading the scenarios upon which the syllabus is built become increasingly dangerous and complex, and self defense solutions are provided accordingly. IKMF places very important emphasize on updating the syllabus as often as needed so it is always contemporary and effective. In addition, IKMF offers extra curriculum qualifications for Kravmaga trainees such as seminars & short workshops that focus on specific defenses, techniques and much more.

Now that you know a bit more about IKMF and civilian Kravmaga we welcome you to join our forever growing family and train krav maga.

IKMF’s kravmaga training for civilians is available all over the world. For additional information about the civil instructor course (CIC) and how to advance further in the IKMF family and develop a career in Kravmaga please keep reading!

CIVILIAN INSTRUCTOR COURSE

The civilian instructor course is one of the most popular programs that IKMF offers. IKMF has educated hundreds of instructors operating in: Israel, USA, Most European countries, the Far-East, Australia, and more.

GENERAL INFO

The course is compiled of three parts referred to as CIC1, CIC2. CIC3. (Two parts when conducted in Australia) The total duration of the course is 24 days or 180 hours. The Civilian Instructor Course will educate you in most Krav Maga techniques, various fighting techniques, Principles of Krav Maga doctrine, Teaching and practice methods, Training methods, Basic management, Promotion and marketing of a training place and more. During the course participants will be supplied with the instructor’s manual, pictures and Logo for future use once qualified, Grading and curriculum material, lessons plans and more. An Instructor Diploma will be issued to qualified participants by the IKMF. The graduates of the course will join the IKMF local branch and operate according to our simple regulations.

BASIC QUALIFICATIONS

A recommendation from the local Krav Maga organization in your country Or A police / Military officer Or a manager of a security company.
Approval from the local IKMF director Or IKMF HQ to participate in the course. or 4 year background in other martial arts is plus.
No criminal record by declaration
Health insurance
A personal interview
Health declaration
Other available instructor’s courses are

KM instructor
Law Enforcement instructor courses
Military Instructors’ courses
Special Units Instructors’ courses
VIP and Security Instructor courses

CIC 2017

Start 

PART:

CIC 2017

Start 10/11/2017

PART:

Part 1. 10-19 November

Part 2. 15-21 December

 

Early Birds end 2.200 01/10/17

Price after 2.500

Videos

More

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα για εκπαιδευτές, πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις: Σύσταση από ενεργό εκπαιδευτή της IKMF. Όταν πρόκειται για άτομα τα οποία προέρχονται από πόλεις στις οποίες υπάρχει ήδη εκπαιδευτής Κραβ Μαγκά της IKMF, θα πρέπει απαραιτήτως ο υποψήφιος να κατέχει ήδη το επίπεδο P2. Όταν πρόκειται για άτομα τα οποία προέρχονται από πόλεις στις οποίες δεν δραστηριοποιείται εκπαιδευτής της IKMF, δεν απαιτείται γνώση του Κραβ Μαγκά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρότερη σοβαρή ενασχόληση σε άλλες πολεμικές τέχνες θα συνεκτιμηθεί. Έγκριση από το τοπικό παράρτημα της IKMF. Καθαρό ποινικό μητρώο. Προσωπική συνέντευξη. Δήλωση καλής υγείας και ανάληψης ευθύνης για τυχόν τραυματισμό ο οποίος μπορεί να προέλθει στα πλαίσια της εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.